Järgmisel reisil vabatahtlikult öötööd tegema?

Jah, te lugesite seda õigesti. Järgmine suurem seiklus, mis mind ees ootab, on seotud tööga. Vabatahtliku tööga, ehk siis keegi ei maksa mulle selle eest. Kaugel sellest! Ma maksan selle eest ise suure hulga raha peale, et sinna minna. Ning töö, mida tegema hakkan, toimub vahemikus kell 8 õhtul kuni 8 hommikul. Kas tundub, et olen peast segi läinud?

Uskuge mind, see on kõik hea eesmärgi nimel ning olen selle reisi pärast juba äärmiselt elevil. Niiet ilma kauem venitamata, avalikustan selle sihtkoha ära. Minu järgmine reisisihtkoht on...


MEHHIKO!
Kui põnev! Võibolla mõtlete senini, et olen hulluks läinud, kuid ma kohe selgitan, mis reisiga on täpsemalt tegu. Sest olgem ausad, Mehhiko ei ole just kõige populaarsem reisisihtkoht ja paljudel seostub selle riigiga mitmeid eelarvamusi. 

Mis ma Mehhikosse tegema lähen? Lähen sinna kaugesse Ladina-Ameerika riiki KILPKONNI PÄÄSTMA! See tähendab, et minu kui vabatahtliku ülesanne on öösel mööda randa patrullida ning otsida kilpkonna mune. Kui need leian, pean nad viima turvalisse kohta ning kui munadest kooruvad pisikesed kilpkonnad, siis on minu ülesanne aidata neil turvaliselt vette vurada. No kujutage ette, kui armas! Sellise töö nimel olengi valmis teisele poole maakera minema ja põhimõtteliselt kõik ise kinni maksma. Muidugi saame kohapeal viibida odavamalt kui iseseisvalt reisile minnes, kuid maksma peab sellegipoolest. Vesi on täielikut minu element ja ma olen ujumise ja vee-elu fanatt, niiet see on midagi täiesti minu jaoks.

Kellega ma lähen? Koos oma sõbrannaga, kellega ka eelmisel aastal Filipiinidel käisin. Meiega samas vahetuses on veel kaks eestlast. Kuid vabatahtlike on seal ka teistest riikidest ning kohapeal võtavad meid vastu kohalikud, kes kilpkonnade heaolu nimel seal Mehhikos tegelevad.

Kuhu täpsemalt ja millal? Koha nimi on Rincon De Guayabitos, mis on pisikene linnake (või linn on vist isegi palju öeldud) Vaikse ookeani põhjaosa ääres. Lugesin, et koht on tundud oma heade snorkeldamisvõimaluste ja imekaunite randade poolest, ning on populaarne sihtkoht mehhiklastele endale. Meie vahetus kestab 6.-18. november, kuid Mehhiko suunas stardime sõbrannaga juba 1. novembril, et paar päeva enne projekti omal käel piirkonda avastada.

Kõnetab selline seiklus sindki? Ka sinul on võimalus organisatsiooni EstYes kaudu täpselt seda sama (pluss ka teisi põnevaid projekte) teha! Tegu ei ole kindlasti odava reisiga (juba ainuüksi lennupiletid läksid minule maksma üle 1000 euro ning kohalikele laagri organiseerijatele on samuti tarvis maksta), kuid kuna minul on see mõte peas olnud juba aastaid, alates sellest ajast, kui sellest projektist esimest korda kuulsin, on minek minu jaoks seda kõike väärt. Tean juba ette, et see saab olema elumuutev kogemus.

Rohkem infot projekti kohta leiad SIIT ja SIIT,

Kindlasti andke märku, kui keegi teist on Mehhikos käinud. Kuulaksin meeleldi teie muljeid. Hetkel on mul käsil ka sel aastal ilmunud raamat "Minu Mehhiko", kust palju infot ja uusi teadmisi reisiks ammutan. Ja muidugi on ka kõik muud teie poolsed küsimused/kommentaarid alati oodatud. :)

Kommentaare ei ole