2017 aastal loetud raamatud


Kui sel aastal loetud raamatuid nende piltide jaoks kokku kogusin siis avastasin, et minu 2017 aasta oli palju lugemisrohkem, kui ma arvasin. Mulle justkui tundus, et koguaeg oli pigem kiire ja lugemise jaoks kahjuks nii palju aega ei leidnud, kui oleksin tahtnud. Aga kui nüüd seda hunnikut vaadata... päris tore! Ja nende raamatute seas oli ka paar suurt (uut) lemmikut. :) Proovin nendest raamatutest teha sellise lühida ülevaate, mis tekitaks huvi, kuid ei reedaks midagi liigselt ette ära.


Lugesin sel aastal mitmeid tervise ja toitumise teemalisi raamatuid. Mind juhtis nende juurde eriti just vanaema, kellel neid kodus virnades on. Neid raamatuid oli tegelikult veel, kuid siia pildile panin Pirjo Saarnia "Rasvad terviseks", Aive Luigela "Tervis taimedest" (tema raamatud meeldivad mulle väga) ja Klaire Kolmann "Ravimtaimed". Tõesti, Aive Luigela raamatuid soovitan soojalt, kui tervislik toitumine ja kuidas see tervist mõjutab sulle huvi pakub. "Tervis taimedest" raamatus oli näiteks kalender, kus oli kirjas, millal mis taime korjata ja kuivatada ning minu silmis teeb see taimede seas orienteerumise palju lihtsamaks! Mina usun väga taimede väesse, palju enam kui ravimite omasse, niiet ravimtaimede ja tervisliku, ise kasvatatud toidu teema on minu elus aina olulisem olnud.


Nagu ikka, lugesin ka mõned "eneseabi" raamatud - need on juba mitu aastat minu lemmikud olnud. Sel aastal haaras minu käsi järgmiste raamatute järgi sellest valdkonnast: Julia Cameron "Loovuse teel", Tiia Saar-Veelmaa "Tööga õnnelikuks", Deepak Chopra "Edu seitse vaimset seadust" ja kuulus Dale Garnegie "Kuidas võita sõpru ja mõjustada/mõjutada inimesi". See viimane on mul ekstravana versioon, mis annab sellele kurikuulsale raamatule minu jaoks veel mõnusama tunde. Nendest neljast meeldis mulle enim "Tööga õnnelikuks", kuna olen täielikult tüüpilise eestlase suhtumise "elu peabki raske olema ja töö peabki nõme olema" vastane. See raamat jagab nii edulugusid, teooriat kui ka kasulikke ja hästi lahti seletatud harjutusi, kuidas näiteks leida üles oma tugevused ja nõrkused. Soovitan seda lugeda eelkõige just neil, kes hetkel oma töökohaga 100% rahul ei ole või kes ei tea täpselt, mida ta oma eluga peale tahab hakata.


Kent Raju "Reklaamitrikk" ja  Fiona Humberstone "How to style your brand?" - need raamatud valisin eelkõige sellepärast, et soovin lähitulevikus hakata rohkem tegelema ettevõtlusega ning oma brändi loomise puhul paelub mind enim just disain ja reklaam. "Reklaamitrikk" on ülimalt vaimukalt kirjutatud teos, mida usun, et on põnev lugeda neid, keda ei huvita absoluutselt kuidas reklaamimaailm töötab. Aga minu jaoks on reklaam nii põnev teema ning õppisin sellest raamatust tohutult palju uut, mida varem ei teadnud.


"How to style your brand" raamat ise on juba väga stiilne ja imeilusate fontide ja piltidega. Selline tööraamat aitas mul mõelda ka uue blogi kujunduse peale (mis mul hetkel kasutuses on) ning üleüldiselt rohkem sellele, kuidas disaini juures ka kõige pisemad detailid suurt rolli mängivad.


Sel aastal mõtlesin, et pole ammu romaane lugenud ning mõtlesin romaanidega oma kunagised soojad suhted taas üles soojendada. 2016 aasta jõuludeks kinkisin emale Eeva Park´i "Lemmikloomade paradiisi". Eelkõige sellepärast, et Eeva on mu ühe parima sõbranna vanaema ning mu ema on sama suur raamatute armastaja nagu mina. See raamat oli üks väga mõnus lugemine, aga veelgi suuremaid emotsioone tekitas minus Nicholas Spark "Two by two". Südamlik lugu isast ja tütrest, mille lõpp on nii ootamatu ja liigutav, et pisaraid oli raamatu lõpus vägagi raske tagasi hoida (ja mina nutan raamatuid lugedes tegelikult päris harva).


Loodan, et saite minu väljatoodud raamatusest uusi ideid, mida järgmine kord raamatupoe/raamatukogu riiulitelt otsida. Nagu näete, olen mina kusjuures pigem raamatute ostja mitte laenutaja, ma ei oskagi välja tuua miks see nii on. Ostan raamatu kindlasti siis, kui tean, et see mulle 100% meeldib. Kui nii kindel ei ole, siis pigem laenutan. Muidugi panen ka vahepeal puusse ja ostan raamatu, mis polegi nii positiivne kui alguses tundus. Oma silmis näen neid raamatuid kunagi oma lastele üle andmas ning ka seetõttu on minu jaoks oluline, et lemmikud oleksid mul kodus tiiulil olemas.

Millised on teie lemmikraamatud? Ootan väga soovitusi! :)
Ja PS! Kirjutasin samasuguse postituse ka 2015 aastal, seda saab lugeda SIIT!

Kommentaare ei ole