Millised leheküljed on minu bullet journalis?


Rääkisin bullet journalist täpsemalt (või siis just veidi ülevaatlikumalt) veidi aega tagasi SIIN, ning otsustasin, et teen sellel teemal iga kuu postituse. Järgmise aasta alguses hakkan ilmselt iga kuu lõpus tegema kokkuvõtte, kuidas mulle see süsteem meeldinud on ja siis ootan ka väga teie tagasisidet, kes samuti seda märkmiku süsteemi kasutavad, kuid hetkel näitan teile, mis mul sinna märkmikusse sisse on seatud, sest uus aasta on ju nii lähedal!

As there is so much information about bullet journaling in English, I am not going to do that series of blogposts in English. Sorry!


Kõige esimene lehekülg mu märkmikus on lehekülg, kuhu kirjutan selle aasta viimasel päeval, mille üle ma tänulik olen. Teen seda tegelikult igal aastal ja isegi rohkem jooksvalt, mitte ainult aasta lõpus, sest minu meelest tänulik olemine on nii oluline ning see viib mind palju positiivsemas meeleolus uude aastasse. Uusaasta lubadusi (milleks on mul märkmikus ka lehekülg) annavad peaaegu et kõik, kuid kui tihti vaadatakse tagasi ja mõeldakse detailselt läbi, mis mul olnud aastal hästi ja miks ka mitte, halvasti läks? Minu meelest on see tegelikult isegi olulisem, kuna see aitab mõista, mida peaksid järgmisel aastal muutma ning võibolla mingi lubadus, mille olid endale olnud aastaks andnud ning sa polnud seda täitnud aitab sul mõista, et see tegelikult polegi sinu jaoks oluline. Tihti antakse lubadusi, mida annavad kõik, sest noh, kõik ju annavad neid? Näiteks tervislikumalt toitumine või spordi tegemine. Me kõik teame, et see on kasulik, kuid kui sa seda lubadust aastast aastasse ei täida, võibolla peaksid läbi mõtlema, miks see nii on.


Ning rääkides trenni tegemisest ja tervislikumast eluviisist, seadsin endale sisse ka harjumuste jälgija. Minu jaoks on trenn ja tervislik eluviis kindlasti aina olulisemal kohal just seetõttu, et olen tantsuõpetaja. Harjumuste jälgija töötab tabeline, kus ühel pool on kuud ja üleval on päevad, ning tabelisse märgid, kas sa sel päeval selle eesmärgi täitsid või mitte. Trenni tabelisse märgin näiteks et kas ja kui palju ma seda tegin. Vee joomise tabelisse jällegi, palju vett ma jõin. Nagu te näete, pole ma kuusid ja päevasid veel sinna kirja pannud, kuid ilmselt saate aru mida ma mõtlen. :)


Mulle meeldib väga kirja panna, mis raamatuid ma lugeda soovin, kuna muidu ma võin lihtsalt unustada. Jätsin iga raamatu ette ringi, mille värvin ära, kui olen raamatu ära lugenud. Raamatute lugemine on ka üks minu 2017 aasta eesmärke. Ning säästud. Ma pole kunagi sellist asja proovinud ja nii konkreetselt ja suurelt millegi jaoks säästnud, kuid ma tahan proovida. Alla kirjutasin asja, mille jaoks säästan ja iga reavahe on 50 eurot, mille värvin siis ära, kui mul see raha koos on.


Selle asja nimi on eluratas ja ma usun, et paljud teist on seda mingil koolitusel või isegi koolis teinud. Sektorite teemad võid ise vastabalt oma elule valida, kuid eks kõige tavalisemad on tervis, töö, pere. Ma tahtsin kõrvalleheküljel ka välja kirjutada, mis asjad mul peavad seal sektoris korras olema, et saaksin kõik kümma osa selles sektoris ära värvida. See tähendab siis seda, et selle valdkonnaga olen maksimaalselt rahul. Ehk siis seda plaanin teha jooksvalt kuni ideaalis, terve see ring on värvitud. See aitab hoida silma peal igal olulisel valdkonnal su elus.
Enamus nendest ideedest olen leidnud Pinterestist. 

Palun andke teada, kui keegi teist veel plaanib 2017 aastal seda märkmikut pidada ning loodan, et saame pidevalt kommentaarides arutama hakata, kuidas meil sellega läheb. Mina olen igaljuhul väga põnevil! Ja ütlen ka ette ära, et nüüd ma paar päeva ei postita, kuna siiski on pühad. Kuid enne aasta lõppemist olen tagasi 2016 lemmiktoodete postitusega. Ilusaid pühi kõigile! :)

2 kommentaari

  1. Väga huvitav, tahan kindlasti ka ära proovida!

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Jaa, proovi jah! Siis on mul veel keegi, kellega siin blogis muljeid jooksvalt jagada! :)

      Kustuta